RESTAURANT CASA DOINA

EVENIMENTE, RESTAURANT

ADRESA

Str. Kiseleff, nr. 4, București, sector 1, România

ZONA

AVIATORILOR

REZERVARI

0212226717

DESPRE RESTAURANT CASA DOINA

Restaurant Casa Doina este situat central, in zona Kiseleff, sector 1, Bucuresti.

Arta, traditia, rafinamentul si originalitatea sunt caracteristicile unui eveniment memorabil organizat prin intermediul unei echipe de profesionisti a restaurantului Casa Doina.

ISTORIE
Proiectat initial pentru a servi ca pavilion grandioasei Expoziții de la Paris din 1890, localul este finalizat abia in 1892 datorita lipsei de fonduri. Maestrul Ion Mincu il denumeste „Bufetul de la Sosea”, iar in scurt timp acesta devine locul preferat al bucurestenilor reprezentati cu precadere de catre boieri.

BUFETUL DE LA SOSEA
Stilul neo-romanesc in care este construit monumentul se remarca prin veranda in trei arce, medalioanele de ceramica intens colorate dar si prin motivele etnografice. In linia planului superior Ion Mincu nu a uitat sa puna in evidenta mandrele podgorii romanesti, inscriptii ca Berbeci, Panciu, Cotnari, Odobesti, Dragasani fiind si astazi vizibile.

CASA DOINA
In 2003 Bufetul se transforma in actualul Restaurant Casa Doina ce pastreaza insa acelasi aer specific a Bucurestiului de alta data, a vremurilor in care dupa o plimbare cu trasura, ori dupa celebra „Bataie cu flori”, boierii insotiti de sotiile imbracate dupa ultima moda pariziana, se retrageau pentru racoritoare sau supeu.

EVENIMENTE
Casa Doina reprezinta apogeul conceptului unui restaurant de nunta: o locatie de poveste, amplasatA intr-un decor unic in Bucuresti, mancare rafinata traditionala si internationala care poate satisface cele mai rafinate gusturi.

Pentru evenimente, Casa Doina va pune la dispozitie 2 saloane elegante:
– Ion Mincu
– Salon Romanesc
sau
– terase in aer liber, unde puteti fi inconjurati de flori, la umbra arborilor seculari care strajuiesc gradinile.

Salonul Romanesc, este o locatie ideala daca va doriti o nunta restransa. Salonul terasa Ion Mincu esteo locatie potrivita pentru un eveniment grandios.

Vrei sa organizezi un Eveniment?
Contacteaza-ne on line!

GALERIE FOTO CASA DOINA